Левски ще преотстъпи 18-годишния нападател Борислав Рупанов на втородивизионния Беласица Петрич, пише Тема спорт. Роденият през 2004 година футболист ще се обиграва под ръководството на Петър Колев през новия сезон.

Младокът има седем мача за първия тим на столичани, в които не успя да се разпише. Той стартира като титуляр срещу Спартак Варна през миналия сезон. Тогава Станимир Стоилов заложи на Рупанов от първата минута, а сините стигнаха до равенство 2:2 при гостуването си на соколите. През миналата година нападателят се подвизаваше предимно в дублиращия отбор, изигравайки 27 двубоя, в които реализира четири попадения.

По-рано от „Герена“ пратиха още един свой талант от втория отбор да се обиграва в Беласица. Това е 19-годишният халф Мартин Тодорски. Той е роден в Петрич, като през миналия сезон игра в дубъла на Левски. Полузащитникът е рожба на академията на Витоша 13, минал е и през ДЮШ на Лудогорец. През миналия сезон изигра 19 двубоя за втория тим на сините, но не успя да се разпише.