Ръководството на Левски е провело разговори с Кристиян Малинов за негово преминаване на „Герена“, но халфът е предпочел да остане в Белгия, пише "Тема спорт".

29-годишният футболист наскоро подписа нов договор Льовен и ще остане да защитата цветовете на тима. Бившият футболист на Литекс и ЦСКА е бил следен още от Станимир Стоилов и треньорът е пожелал да го привлече, но Малинов не е искал да напусне настоящия си тим. След напускането на Мъри, сините отново са го потърсили за евентуален заместник на Филип Кръстев, като отговорът е бил същия.

Халфът е имал оферти и от някои от водещите тимове в Белгия, но е искал да остане лоялен на Льовен. Той премина в тима през 2020 година и изигра 64 двубоя в първенството, в които реализира две попадения. Полузащитникът има и 29 мача за националния тим. През миналия сезон отборът завърши на десетата позиция в крайното класиране и не успя да достигне до местата даващи право за участие в евротурнирите.

Припомняме, че през 2020 г., веднага след Вечното дерби (3:3), Малинов беше блъскан от фенове на ЦСКА, защото размени тениската си с тогавашния защитник на Левски Иван Горанов. Ядосаните запалянковци на "червените" са отнели фланелка на Горанов, след което са я окачили на дърво на "Армията".

Снимка: Lap.bg