Слабо върви кампанията по подновяването на абонаментните карти на Левски за сезон 2023/24, показа проверка на „Тема Спорт“. По-малко от 10 дни до старта на новото първенство, на „Герена“ отчитат сериозен спад в пласирането на годишни билети.

Миналата година по това време цифрата на абонати варираше около 5 хиляди, а в крайна сметка в течение на мачовете абонатите на клуба доближиха 6 хиляди. Тогава обаче притежателите на сезонни билети имаха сериозно предимство да се сдобият приоритетно с входен пропуск за домакинските мачове на тима в евротурнирите с ПАОК и след това с Хамрун Спартанс. Финалът за купата с ЦСКА преди това, когато абонатите си взеха билети с предимство, също даде тласък при последната кампания.

Сега притежателите на сезонни билети отново ще имат гарантирано място на стадиона, ако се стигне до така наречените касови мачове на „Герена“, както и при вечното дерби с ЦСКА на националния стадион.

В клуба обаче не са оптимисти, че бройката на абонатите за следващия сезон ще надхвърли 3 хиляди, тоест половината от миналия сезон. Една от причините за това е значителното поскъпване, което е средно около 30 процента в сравнения с цените от миналото лято. Явно голяма част от привържениците ще минат на системата „мач за мач“ като си купуват билети за всяко домакинство на Левски.