Нов финансов правилник ще има на „Герена“ от новия сезон, пише Тема спорт. Относително ниските за нивото и претенциите на Левски заплати ще бъдат компенсирани със солидни премии. Изплащането на финансовите стимули ще бъде подписвано от изпълнителния директор Даниел Боримиров след съгласуване със собственика Наско Сираков и представител на генералния спонсор, който поема огромна част от месечните възнаграждения на играчи и служители.

Премиите ще бъдат в максимален размер само при победи срещу ЦСКА и Лудогорец, втората категория са някои от тимовете, които в последния сезон завършиха в горната плейофна шестица, в зависимост от това дали двубоят е на „Герена“ или навън.

На среща с новите капитани Николай Михайлов, Адриан Краев и Сонко Сундберг е било загатнато, че ако Левски стане шампион, футболистите ще получат огромна отборна премия, чийто размер не е уточняван. Ще има бонус и при спечелване на Купата на България.

Така стана и миналата пролет, когато сините триумфираха с този трофей. Тогава освен финансова награда от клуба левскарите напълниха джобовете и след допълнителни премии от ПФЛ и спонсорите „Палмсбет“ и „Електрохолд“.

Допълнителни пари от евротурнирите ще има след преценка на нивото на съперника. Премии за предварителния кръг, в който Левски ще играе или с литовския Хегелман или със северномакедонския Шпуки, няма да има. При достигане на групова фаза в Лига на конференциите сините ще приберат поне 30 процента от сумата, която УЕФА ще преведе на „Герена“.

Снимка: Levski.bg