В момента Валери Божинов кара треньорския си стаж в Левски. Бившият нападател ще бъде в спортно-техническия щаб в продължение на година.

„Със сигурност ми харесва, въпросът е дали ще успея и ще имам напредък. Ще се опитам, както съм го правил в живота си като футболист. Амбициран съм, имам воля, желание и цели в живота. Със сигурност след Левски ще имам възможност да отида в Италия, все пак съм играл там много години и имам доста контакти“, заяви Божинов пред SafeNews.

„За три седмици много неща научих от Костов. Пожелавам му да остане дълги години в Левски, да има успехи, да върне отбора там, където всички искаме. Няма да бъде лесно, но трябва търпение и време. Убеден съм, че феновете на Левски ще заобичат Николай Костов. Той изповядва стила, който искат да виждат – атакуващ, доминиращ, много игра с топката, да се играе с преса. По-младите момчета се обръщат на „вие“ към мен. Дори синът на Христо Йовов (б.а. Кристиян), до онзи ден ми говореше – „Г-н Божинов, Тренер…“. Детето наистина е възпитано много добре от семейство Йовови, за което адмирации. Треньорът Костов говори с мен, допитва се“, добави още той.