Амбицирани сме да излизаме достойно от всеки един двубой. Това заяви старши треньорът на Левски Николай Костов пред клубната телевизия в края на летния подготвителен лагер на тима в Правец. Специалистът разкри какъв Левски иска да вижда на терена, целите пред тима през новия сезон и призова привържениците да не спират да подкрепят отбора във всички мачове.

„Със сигурност сме по-готови отколкото в началото на подготвителния период, амбицирани сме да се представим добре и да спечелим шампионата. Винаги да излизаме достойно от всеки един двубой, за да можем да изглеждаме и достойно в очите на нашите привърженици и ръководители. Мисля, че до голяма степен успяхме да свършим добра работа в този период – най-важното беше да се сработим, да представим философията, която ще изповядваме, и да приложим базисните принципи на тази философия, която е базирана на владение на топката. Има разбиране от играчите – вече не мислим толкова елементарно. Играта ни е базирана на много подавания, които имат една цел – да разместват противника. Имаме все по-добри взаимодействия, мисля, че добре се справяме с това да си подобряваме играта във всички аспекти“, започна той и продължи:

Костов сподели, че клубът ще привлече двама нови полузащитници, без да разкрива имената им. „Усещам и виждам голямо желание от нашите играчи – ние разполагаме с голямо количество млади футболисти. Обръщам се към публиката с апел да ги подкрепя. Със сигурност няма да победим всички, обаче мисля, че тоя оптимизъм ще зарежда нашите играчи и ще могат да бъдат по-уверени в предстоящите мачове. Както казах – запазихме гръбнака си, това е най-важното. Всички привърженици да бъдат спокойни – ще привлечем двама футболисти, полузащитници, избрали сме ги вече, има разбиране от всички страни, така че малко търпение. Това е много важно за нас – винаги да имаме свежи футболисти, които да излизат от школата на Левски, тя е доказана. Това е актуална тема, която винаги е била в развитието на футболен клуб Левски. Обръщаме се към тази тема както всички предишни треньори. Ще изчакаме подходящия момент за включване на младите играчи. По принцип най-лесно се работи с младите футболисти, защото са готови да изпълняват задачите. Имаме добър колектив, оптимист съм, че той ще става по-добър и по-добър“.

Той похвали и предстоящия съперник в откриващия кръг на Първа лига – ЦСКА 1948. „Сините“ посрещат „армейците“ утре от 18:45 часа. „След мача с АПОЕЛ даже похвалих отбора на ЦСКА 1948, защото играят с млади български футболисти – играят добре, но дойдоха много нови играчи, дезинформирани сме, затрудняваме се да ги анализираме. В хода на подготовката постоянно променяха своя състав. Изцяло съм фокусиран върху нашия отбор – имам наблюдения върху останалите тимове, но с екипа ми сме решили да се подготвяме мач за мач, за да не се разсейваме. По всяка вероятност няма да бъде наблюдаван първият мач между нашите съперници, може би ще имаме повече възможности за наблюдение при евентуално влизане в групите. Сега е по-добре да се концентрираме върху вътрешното първенство“.

„Цели, да ви кажа, по-скоро амбиции – да направим такъв отбор, че всички да искат да гледат Левски. Искаме да играем комбинативно, да бъдем непредсказуеми, да не разчитаме на чужди грешки. Няма как да получим добри резултати без добра игра. Амбицирани сме да покажем на нашите привърженици, че сме готови да се борим за шампионската титла“, завърши наставникът на „сините“.