Първенството вече започна, а Левски все още не е подсилил състава си. Засега сините удрят греда след греда на трансферния прозорец, но има предпоставки това да се промени. В навечерието на двубоя с ЦСКА 1948, загубен с 0:1, треньорът Николай Костов заяви:

„Всички привърженици да бъдат спокойни. Ще привлечем двама футболисти. Полузащитници. Избрали сме си вече футболистите, има разбиране от всички страни, така че малко търпение“. Единият от въпросните играчи е 26-годишният французин Хасими Фадига, разбра „Тема Спорт“. В момента той е свободен агент, след като с края на миналата кампания се е разделил с Льо Ман. Фадига не е получил предложение за нов договор от третодивизионния френски клуб, който е финиширал на 12-о място в първенството.

Очаква се футболистът да подпише до часове в България. Финансовите параметри по неговия договор са уточнени, както и за какъв срок ще е той. Това означава, че ако Фадига премине успешно медицинските прегледи, то ще стане първото ново попълнение.

Хасими Фадига е роден на 19 април 1997 сантиметра във Франция, като има гвинейски корени. Той е висок 188 сантиметра, по-силният ми крак е десният, и може да действа на няколко поста в полузащитата, включително като плеймейкър. До момента той не е играл елитен футбол, като кариерата му преминава в нискоразредни тимове. Започва в Шателеро, а след това носи още екипите на Монморийон, Авирон и Льо Пюи. В началото на 2022 година преминава в Льо Ман, като в продължение на сезон и половина играе редовно. През изминалата кампания е на терена в 34 шампионатни двубоя, в 16 от тях е титуляр, в които отбелязва 3 гола (б.а. – за последно играе на 26 май).

Другият набелязан от треньора на Левски Николай Костов е бразилец. Той също е много близо до договор с клуба.

Снимка: Lap.bg