П ловдивската полиция има решаваща дума дали битката между Ботев Пд и Левски, която е планирана за 18.45 часа в събота, ще се играе от 20.00 часа или не. И двата тима излязоха вчера с молби до футболната ни централа за преместване на началния час на срещата, пише "Мач Телеграф". 

Причината е ясна – високите температури. Очаква се в 18.45 часа термометрите да показват между 36 и 38 градуса.

Молбата на „сините“ бе подписана от Даниел Боримиров. „Във връзка с предстоящия мач между Ботев Пловдив и Левски София от 2-ия кръг на Първа лига, предлагаме срещата да бъде с променен начален час, а именно 20,00 часа. Причина за нашето искане е очакваните много високи температури в Пловдив – над 36 градуса. С оглед запазване здравето на футболисти, треньорски състав и фенове, както и в името на футбола и по-качествената игра, се надяваме молбата ни да бъде удовлетворена. Нека заедно направим футболен празник, който цяла България очаква с огромен интерес“, написаха и „канарчетата“.

Ако желанието на двата клуба бъде удовлетворено, то не е изключено другата среща, която ще се играе в събота – Лудогорец – Етър също да бъде изтеглена за по-късен час. Този въпрос в момента се уточнява.

Според запознати решаващата дума ще бъде на полицията. Именно органите на реда под тепетата са настоявали Ботев – Левски да бъде първи мач за деня. Причината е, че по светло на униформените ще им бъде по-лесно да охраняват двубоя. Добре известно е, че „бултрасите“ и „сините“ фенове не се понасят. Дербито през пролетта обаче мина без инциденти, нищо че се игра по тъмно. Разбира се, не броим влизането на първа, което направиха ултрасите на Левски