Николай Жейнов е футболен агент номер едно у нас в последните години. Именно той е човекът, който е замесен в най-големите трансфери на български отбори в последната декада. Това е мениджърът довел Гара Дембеле, Сержиньо Грийн, Обертан в Левски, продал Александър Тонев в Лех Познан, Георги Чиликов в Насионал Мадейра, Спас Делев в Мерсин, а след това в Лас Палмас, Димитър Макриев в Интер, Тодор Тимонов в Анжи Махачкала.

През 2012-а само за половин година Жейнов донесе близо 5 милиона евро на ЦСКА и Левски от изходящи трансфери, а сега бе с основна роля за преминаването на Филип Кръстев в Лос Анджелис. Топ агентът се съгласи да говори пред “Тема Спорт” за тази сделка, както и за пазара у нас.

Г-н Жейнов, говори се за интерес към Марин Петков от Бордо. Вярвате ли, че ще се стигне до трансфер?

– Марин е мой футболист от известно време. Вярно е, че Бордо има интерес към него и работим по тази линия. За да се стигне до трансфер обаче има много работа, която да се свърши и доста обстоятелства да се нагласят по правилния начин. Марин е много талантлив футболист и съм сигурен, че го очаква отлично бъдеще.

Какво според вас е бъдещето на Десподов и Текпетей?

– Както за ЦСКА, същото важи и за Лудогорец. Много зависи какво ще се случи в Европа. През зимата работих по трансфер на Текпетей, но тогава не се получиха нещата именно заради участието на Лудогорец в Европа. Тогава заедно с агента на играча работихме за трансфер на Текпетей в Динамо Загреб и Шахтьор Донецк.