Левски няма да изпада в еуфория от победата срещу Локомотив (София) в първенството по футбол на България и ще се подготвя сериозно за всеки съперник. Това заяви старши треньорът на "сините" Николай Костов след разгромното 6:0 на "Герена".

Костов смени за трети пореден път постройката на отбора и този път излезе без типичен нападател, но "сините" отнесоха безпроблемно съперника. 

"На терена никога не е лесно, просто така се разви играта за нас. Пресирахме активно от самото начало и ги принудихме да излизат с дълги подадвания, което ни устройва. Контролът ни беше добър, реализирахме бързо и настроението на играчите се повиши. Това помогна да победим с лекота", заяви Костов на пресконференцията след мача.

"Не знаем дали можем да продължим така. Ще има и други стратегии срещу нас, така че трябва да бъдем готови за всички. Не можем да правим едни и същи неща и да очакваме еднакви резултати.

"Имаме тактически тренировки, в които подобряваме скоростта на мислене в играта, а от там и взаимодействията. Виждате, че го правим с едно, две или три докосвания и създаваме положения за атакуващите играчи. Вярвам, че имаме много добър отбор и не искам да изпадаме в еуфория, тъй като играчите на Локомотив се предадоха след третия гол и започнахме да доминираме".

Костов добави, че следва ден възстановяване и след това нова важна подоготовка за реванша срещу македонския Шкупи. Левски има преднина от два гола след първия мач.

"Ще бъдем концентрирани (срещу Шкупи). Абсолютно съм убеден, че нашите футболисти са отговорни. Те знаят, че следващите две фази са възстановяване и подготовка за идния мач. Само така можем да побеждаваме", каза още той.