Ръководството на Левски не успя да уреди с картотека бразилския халф Дарлан за снощното домакинство на Локомотив София. Групата на отбора за столичното дерби пък остана незапълнена – бе от 19 човека при 20 позволени. 

Сините до последно се надяваха, че Дарлан ще бъде на разположение на Николай Костов. Това обаче не стана заради проблеми с документите на 25-годишния футболист. Дефанзивният полузащитник бе привлечен от сините в началото на миналата седмица. Той пристигна като свободен агент, след като за последно бе носил екипа на Гремио.

Треньорът на Левски се надява да може да разчита на Дарлан за следващия шампионатен мач. На 6 август, неделя, столичани гостуват на Локомотив Плодив, а двубоят на „Лаута“ започва в 21:15 часа. 

Бразилецът не е в групата за сблъсъците с Шкупи от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Той обаче ще бъде записан за следващата фаза, ако тимът достигне до нея. В Скопие Левски постигна комфортен аванс от 2:0. Реваншът срещу северномакедонците на „Георги Аспарухов“ е в четвъртък, 3 август, от 20:00 часа.