"Левски има млад отбор с бразилски звезди и вратар, който може да стигне до най-високото ниво в Европа", коментираха от израелското издание sports.walla.co.il. Медията обърна внимание на "сините", тъй като възпитаниците на Николай Костов ще се изправят срещу местния Апоел Беер Шева в третия предварителен кръг на Лига на конференциите.

Беше отчетено още, че Левски и ЦСКА продължават да най-титулуваните отбори в България. Освен това "сините" вече веднъж да се справяли със съперник от Израел в Европа - Апоел Рамат Ган. Тогава в редиците на отбора бяха двама играчи, които след това се подвизаваха в Израел - Елин Топузаков и Димитър Телкийски. "Владимир Андонов също игра за Левски преди да приключи кариерата си в Бней Йехуда", отчетоха в светите земи.

Иначе от сегашните играчи там е познат Келиан ван дер Каап, който е играл в Макаби Нетаня преди да дойде на "Герена".

Вратарят Пламен Андреев е определен като феномен, чийто изяви се следят от отбори от Англия, Германия и Франция. "Той е светло петно в тъмнината, в която е потънал българския футбол", пишат от медията.

За най-опасни са определени Рикардиньо, Роналдо и Джавад Ел Джемили, както и Хосе Кордоба, който е най-скъп в Левски, според израелската медия.