Левски посреща Апоел Беер Шева в мач-реванш от квалификациите на турнира Лига на конференциите. Мачът е в четвъртък от 20,00 часа на ст. "Георги Аспарухов". След показаното в първата среща "сините" са фаворит да се класират за плейофите, където ще се изправят срещу германския Айнтрахт.

Българският тим се справи чудесно в Израел и силно може да съжалява, че не взе поне гол аванс, а защо не и повече. Чистите голови положения не липсваха, а резервата Ивелин Попов нацели напречната греда в края на срещата, макар и след рикошет.

Израелският шампионат все още не е започнал, така че Апоел отново имаше цяла седмица почивка. Левски записа минимален успех в Първа лига с 1:0 срещу Ботев Враца в неделя. Очакванията бяха далеч по-големи, като юношата Преслав Бачев донесе успеха за „сините“ с попадение в 83 минута. Преди това врачани се отчетоха със сериозни пропуски пред Пламен Андреев.

Час по-късно в четвъртък Лудогорец посреща Астана, като победителят от тази двойка ще играе с Аякс, а загубилият отива на плейоф за Лига на конференциите.

Българският шампион може да е изключително доволен, че след първия двубой в Астана всичко на практика е в техните ръце, тъй като реваншът в Разград можеше да не е от значение. На двубоя миналата седмица Десподов изведе Лудогорец напред в 34-ата минута, но в 53-ата резултатът вече бе 2:1 в полза на домакините. В хода на целия двубой те бяха по-добрият тим на терена и може би всичките им девет удара бяха безкрайно опасни.

В неделя Лудогорец загря за днешния двубой с класически успех с 3:0 срещу основния си конкурент за титлата в последните години ЦСКА. Трите точки бяха постигнати сравнително лесно и по-скоро удоволствието от победата е по-голямо от евентуална натрупана умора в тези 90 минути. Междувременно и паузата в казахстанското първенство приключи, но Астана получи почивка и ще бъде по-отпочиналият отбор за днешния двубой. /БГНЕС

Снимка: Официален сайт на Левски