Ръководството на Левски ще предложи пост на титулярния капитан на отбора Николай Михайлов, пише Тема спорт. Точно от година насам бившият национал е резерва в състава на сините, независимо кой треньор е начело на отбора.

Той загуби мястото си под рамката след отпадането от малтийския Хамрун Спартанс на „Георги Аспарухов“ в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Вместо него Станимир Стоилов твърдо наложи Пламен Андреев, който също както и Михайлов е юноша на клуба. Андреев сложи и капитанската лента, с която преди това през сезон 2021/22 вдигна Купата на България след победа във финала с 1:0 над ЦСКА.

В началото на 2023-а Николай Михайлов получи от Мъри шанс да си върне позицията на титуляр. Той започна в шампионатното домакинство на Черно море (б.а. – играно на стадион „Ивайло“ във Велико Търново заради наказание на сините). Вратарят обаче допусна грешка, довела до поражение с 0:1.

Въпреки че Ники не е титуляр, думата му се чува в съблекалнята. Интересното е, че той е и единственият в състава, който е прехвърлил 30 години – на 28 юни навърши 35. Затова и сините искат да го задържат в клуба. И ще му предложат от зимата да заеме нова длъжност. Михайлов има договор с Левски до края на първенството. Но може и да не го доизкара като футболист, а като тийм-мениджър например.

Интересното е, че Ивелин Попов също е бил гласен за друг щат в клуба. Той разкри това, след като разтрогна договора си със столичани през миналата седмица. Попето също бе със статут на резерва. Но предпочете вместо да търка пейката, да премине в Ботев Пловдив, където бе титуляр и вкара в дебюта си при 1:2 от Крумовград през уикенда.

Предстои да видим дали Михайлов ще смени ролята си в Левски. Както е известно, баща му Борислав Михайлов, който е президент на БФС, е голям приятел с мажоритарния собственик на сините Наско Сираков.

Снимка: Lap.bg