Галерия

Левски не успя да сътвори чудото в Германия и да елиминира Айнтрахт Франкфурт, след като загуби реванша от плейофите в Лигата на конференциите с 0:2.

"Орлите" спечелиха с голове в края, след като Джесик Нганкам откри резултата в 79-ата минута и хвърли в екстаз феновете на домакините на стадион "Дойче Банк Парк". 

26-кратният шампион на България веднага се хвърли в атаки да изравнява, остави свободни пространства в защита и в 86-ата минута Ели Скири сложи точка на спора, след като се разписа след асистенция на Нганкам.

Така с общ резултат 3:1 от двата мача, един от най-силните отбори в Бундеслигата се класира за груповата фаза на турнира, но Левски се представи достойно срещу именития си съперник и заслужава само адмирации за представянето си в Европа през този сезон. 


Треньорът на Левски Николай Костов направи две промени в титулярния състав отпреди седмица. Дарлан и Келиан Ван дер Каап смениха Асен Митков и Джавад Ел Джемили, което означаваше и нова схема – с трима централни защитници или 3-4-3. Жереми Петрис и Цунами бяха халф-бекове, в предни позиции действа бразилското трио Роналдо, Уелтън и Рикардиньо. За Айнтрахт мястото на наказаната от клуба звезда Рандал Коло Муани зае Пакстън Аарънсън, а Йенс Хауге започна вместо Кристиян Якич.

Очаквано Айнтрахт започна мача по-активно и в началото се стигна до две остри подавания, успоредно на голлинията на Пламен Андреев, но защитата на Левски се справи. При втората ситуация беше отсъдена и засада. След малко повече от четвърт час игра Жуниор Дина Ебимбе надбяга Цунами и навлезе в наказателното поле. Последва удар от малък ъгъл, който Андреев изби.

В 25-ата минута Омар Мармуш беше изведен сам срещу вратаря и вкара гол, който беше отменен за засада. Секунди по-късно националът на Египет отново излезе очи в очи с Андреев, но този път вратарят спаси, а секунди по-късно флагът за засада отново беше вдигнат от страничния съдия. Левски създаде първата си възможност в 31-ата минута, когато Цунами центрира и Роналдо засече от движение от границата на вратарското поле, но в аут.

В 41-ата минута Айнтрахт създаде добра възможност за гол, след като Марио Гьотце пробва удар с едно докосване в далечния ъгъл, който не попадна в целта. До края на полувремето гол така и не падна.

Малко след подновяването на играта, Жереми Петрис допусна фрапантна грешка и изгуби топката във вратарското поле. Тя попадна в Гьотце, който стреля без забавяне, но Андреев с блестяща намеса изби. Левски продължи да показва колебания в защита и след това Петрис беше надигран от Ебимбе, но ударът му в далечния ъгъл излез в аут.

В 74-ата минута Левски оцеля. Топката се отби във върналия се да помага в защита Уелтън и попадна в Ебимбе. Той веднага подаде към Джесик Нганкам, който стреля фронтално срещу вратата от наказателното поле, но Андреев с нова чудесна намеса изби. После беше остъдане и засада на Ебимбе.

В 79-ата минута Айнтрахт поведе. Гьотце беше изведен с чудесен прехвърлящ пас и германската легенда с елегантно подаване намери Нганкам. И той с удар от близко разстояние не сбърка за 1:0!

Левски веднага се хвърли в атаки и хубав пробив на Уелтън беше спрян. И германците се възползваха от оставените празни пространства в защита. В 86-ата минута Нганкам прокара топката към Ели Скири, който пое подаването в наказателното поле и без забавяне шутира в левия ъгъл за крайното 2:0!

Айнтрахт - Левски 2:0

Голмайстори: 1:0 Нганкам (79), 2:0 Ели Скири (86)

Айнтрахт: Кевин Трап, Аурелио Бута (70-Йенс Бута), Робин Кох, Тута, Уилям Пачо, Марио Гьотце, Елиес Шкири, Кристиян Якич (31-Хуго Ларсон), Ерик Жуниор Дина Ебимбе, Пакстън Арънсън (83-Филип Макс) и Омар Мармуш (70-Джесик Нганкам)

Левски: Пламен Андреев, Кристиан Димитров, Цунами, Хосе Кордоба, Келиан ван дер Каап (83-Асими Фадига), Жереми Петрис, Андриан Краев, Дарлан (59-Асен Митков), Уелтън, Ронало и Рикардиньо (83-Джавад Ел Джемили)

Стадион: "Дойче Банк Парк", Франкфурт (Германия)
Съдия: Алард Линдхоут (Нидерландия)
Жълти картони: Аурелио Бута (Айнтрахт); Роналдо, Цунами, Кристиан Димитров, Келиан ван дер Каап (Левски)

Водеща снимка: БГНЕС