Полседните два мача от осмия кръг на Първа лига ще се изиграят в неделя. От 19:00 часа Локомотив Пловдив посреща Крумовград, а от 21:15 Левски е домакин на Хебър Пазарджик.

"Сините" отложиха последните си два мача от българското първенство заради ангажиментите си в еврорутнирите, където те се представиха силно, но в крайна сметка отпаднаха в плейофите за влизане в групите на Лигата на конференциите след загуба от Айнтрахт Франкфурт с общ резултат 1:3. Веднага след поражението в Германия треньорът на Левски Николай Костов обяви, че сега тимът ще се съсредоточи върху представянето си в Първа лига, където целта е шампионската титла.

Сега Левски трябва да подпечата сериозните си амбиции с победа над солидния тим на Хебър, воден от Любослав Пенев. Тимът от Пазарджик загуби от Локомотив Пловдив с 3:4 у дома в последния си мач, но след двубоя имаше сериозни претенции към съдията. Иначе Хебър се представя силно от началото на сезона, като вече взе точки на ЦСКА и ЦСКА 1948, а освен това записа три победи и заема седмо място в класирането с 11 точки. Левски вече допусна две поражения и не трябва да прави повече грешни стъпки, ако иска да не изостане прекалено от лидерите в класирането.

В Пловдив Локомотив ще се опита да постигне седма поредна победа срещу Крумовград. "Смърфовете" на Александър Томаш са загубили само две точки в седем мача през кампанията, но ще срещнат опасния дебютант в Първа лига, който записа четири успеха в седем двубоя, като спечели поселдните си три мача.

Пълна програма за осмия кръг в Първа лига:

Петък, 1 септември

Пирин Благоевград – Арда 0:2

Ботев Враца - Черно море 0:1

Ботев Пд - Славия 3:1

Събота, 2 септември

Локомотив София - Етър 1:3

Берое - ЦСКА

Неделя, 3 септември

19:00 ч, Локомотив Пд – Крумовград

21:15 ч, Левски - Хебър. /БГНЕС