За последните пет месеца Левски е погасил малко над 3 милиона лева от задълженията си към НАП. Това разкри собственикът на клуба Наско Сираков.

Легендата на "сините" беше първият гост в новото предаване на "БГ Радио" - "Спорт в БГ" с водещ Анатолий Георгиев.

26-кратният шампион на България има дълг към държавата от над 11 млн. лв. и беше изправен пред фалит, защото наруши няколко споразумения. От "Герена" вече плащат редовно и през юни от Левски официално обявиха, че в периода 01.03.2023 г. до 30.06.2023 г. са били изплатени 1 980 918,72 лв. 298 876,16 лв. от сумата са били набрани по дарителката кампания в полза на клуба, 585 595 лв. от кампанията за увеличаване на капитала на дружеството, още  810 119,59 лв. самостоятелни вноски от страна на клуба и текущи задължения за периода в размер.

Простите сметки сега показват, че от "Герена" продължават да чистят дълга. "Най-важният мач за Левски е този с НАП", категоричен беше Сираков в днешното си интервю. "Държавата винаги е била приоритетна. Ще направим всичко възможно да имаме и споразумение с агенцията, което трябва да изпълняваме. Нормално е треньорите и футболистите да имат високи амбиции. Ще дойдат мачове с равенства и загуби – няма да е станало нищо страшно. Най-важният мач на Левски остава с НАП. Всякакви други спекулации не са толкова важни. Най-важно е да изчистим Левски от всички задължения и тогава да градим отбор, с който да гоним титла, каза още Сираков.

Ето какво още заяви босът на Левски:

  • За Николай Костов и отборът: 

"Отборът в момента е в добро състояние. Показа го в евротурнирите. С малки изключения се представихме на добро ниво и в шампионата. На този етап всичко е нормално и спокойно. Айнтрахт е прекалено голяма хапка за нас в този момент. Случи се най-нормалното. Не можем да изтъкнем нито една причина защо ние да ги отстраним. Трябва да се работи много у нас, за да се мерим с такива клубове. Пълна подкрепа съм оказал на Николай Костов от първия момент, в който си стиснахме ръцете. Изборът ми беше добър и правилен. Той го доказва във всеки момент с работата си в клуба".

"Не се бъркам в правенето на състава. Всичко е в правомощията на Николай Костов. Генетично е заложено да се борим за титла и купа. Не обичам да поставям цели пред футболистите. Стъпка по стъпка ще отидем там, където сме си заслужили. Дали ще сме първи, или пети – зависи от нас. Доста отбори заявиха сериозни амбиции. Първенството е доста интересно. Има 4-5 отбора с изравнени възможности. Евроучастието само по себе си не носи нищо. Всеки отбор, ако иска да черпи дивиденти, трябва да побеждава. Другото е само едно участие, което се забравя бързо. Не обичам да се занимавам с неща, за които има по-добре подготвени от мен. Такива в Левски има. Можем да сме спокойни за финансовото състояние на Левски".

  • За новите договори и селекцията: 

"Няма да влизам в подробности, водят се разговори с всички футболисти, на които им изтичат договорите. Дори да има такива, които не желаят да подновят договорите си - това е техен проблем. Разделихме се с Ивелин Попов по изрично негово желание. Не обичам спекулациите за селекцията. Последните месеци прочетох изключително много глупости. Каквото е във възможностите на клуба ще бъде направено. Разбира се, ако е в рамките на това, с което може да се справим. Нито Николай Костов ми е извивал ръцете за нови играчи, нито търся централен нападател. Ние имаме двама. Билал Бари още се възстановява и се надявам до 3 месеца да го видя в игра.Трансферният прозорец приключи, каквото и да говорим сега, вече е минало. Не е имало някакъв специален интерес, който да ни задоволява. Целта ни беше да запазим отбора и да се представим максимално добре в първенството". 

Снимка: Lap.bg