Левски се поизмъчи здраво, но успя да сломи гостуващия Етър ВТ с 1:0 в среща от 10-ия кръг на Първа лига и изскочи на третото място във временното класиране. Хората на Николай Костов доминираха тотално на терена, но разбиха бетона на „болярите“ едва в 82-ата минута.

В герой се превърна резервата Асен Митков, който реализира скъпоценното попадение по-малко от 60 секунди след като се появи на терена. До този момент вратарят на гостите Мартин Величков тотално отчайваше футболистите на „сините“. Той и множеството пропуските на играчите в „синьо“ спасиха болярите от истински разгром.

Голът в неговата врата падна едва при 26-ия удар и 10-ти точен от началото на двубоя. Великотърновци не отправиха нито един шут към тази на Пламен Андреев през цялата среща. Гостите изпълниха и само един корнер, който дойде чак в добавеното време. Общият брой на ударите към вратата на „болярите“ стигна до 28 в края на двубоя, 11 от които точни.

Така Левски влезе в Топ 3 с 19 точки, с 9 по-малко от лидера Локомотив Пловдив и на 5 от втория Черно море. Етър остава последен със скромния актив от 4 пункта.

Домакините се втурнаха в атака още след първия съдийски сигнал на Иво Андреев. Джевад Ел Джемили бе изведен отлично отдясно и дебютният пропуск дойде в 29-ата секунда, след като той стреля неточно.

Отново той в 6-ата минута стреля, но този път пазещият като лъв вратар на гостите улови кълбото. Малко след това стражът не се намеси много убедително, но все изби в корнер шут на Уелтон от дистанция.

В следващите минути Левски продължи да доминира тотално. В 20-ата минута Краев пробва мощен шут от близо 30 метра, но топката профуча над вратата. Хосе Кордоба бе близо до попадение срещу бившия си тим. Панамецът засече центриране след корнер, но Величков отрази удара.

В 40-ата минута дойде поредният златен шанс за момчетата на Николай Костов. След хубава атака отляво, топката бе подадена към Фадига, който от 10-ина метра стреля от упор, но Величков някак си успя да спаси. Секунди по-късно той отрази и шут Ел Джемили.

В 42-ата минута „сините“ направиха поредна хубава атака с бързи подавания. При нея Галчев получи топката в наказателното поле, подаде към Рикардиньо, който не успя да реализира от границата на вратарското поле. В тази ситуация в крайна сметка бе маркирана и игра с ръка на нападателя.

След антракта двубоят продължи в същото русло - мощен натиск на „сините“. В 51-ата минута дойде и първият хубав шанс. Фадига проби добре отдясно и подаде находчиво към границата на наказателното поле, където Ел Джемили стреля силно, но не успя да преодолее стражът на Етър. Пак Джемили стреля страхотно от фаул малко по-късно, но отново Великов успя да спаси виртуозно.

Хората на Николай Костов не спряха да търсят гола с всички сили и да създават положения. Уелтън отново изтормози защитата на гостите, като направи няколко от пробивите си – запазена марка. При един от тях той шутира фалцово, но покрай гредата.

Левски все пак намери път към вратата на Етър. В 82-ата минута Уелтън осъществи пореден рейд, като навлезе с топката в пеналта по самата аутлиния, центрира и буквално качи топката на главата на влезлия като смяна Асен Митков и младият халф не сбърка – 1:0. Така 18-годишният младок се превърна в герой за Левски.

До края на 10-минутното продължение не се стигна до нови чисти голови положения, а „сините“ продължиха традицията да печелят мачовете си с късни попадения.

Левски – Етър ВТ 1:0

Голмайстори: 1:0 - Асен Митков (82)

Левски: Пламен Андреев, Патрик-Габриел Галчев, Хосе Кордоба, Кристиан Димитров, Цунами, Асими Фадига, Андриан Краев, Уелтон, Джевад Ел Джемили, Роналдо, Рикардиньо

Етър ВТ: Мартин Величков, Георги Александров, Георги Ангелов, Пламен Димов, Валери Христов, Крум Стоянов, Мартин Моран, Янко Ангелов, Кольо Станев, Димо Бакалов, Ивайло Димитров