Голямата звезда на Левски – Уелтън, няма да играе в следващия месец.

Бразилският лидер на "сините" има разкъсани връзки на глезена, показаха прегледите, пише Гонг. Крилото получи контузията по време на трудната победа с 1:0 над Черно море в неделя.  Това стана в заключителните минути на сблъсъка, но самият Уелтън настоя да играе до последния съдийски сигнал. 

Така Уелтън е аут за срещите от първенството срещу Берое в София, Арда в Кърджали, ЦСКА 1948 в Бистрица и Ботев Пловдив на "Герена". После идва паузата за национални отбори и надеждите на Левски са, че след нея звездата на отбора ще е възстановен. При най-оптимистичните прогнози Уелтън ще е готов за мача за Купата на България с Дунав Русе на 22 ноември, но е по-вероятно да се завърне в игра на 25 ноември, когато за Левски предстои столично дерби с Локомотив София на стадиона в квартал "Надежда". Но тогава едва ли крилото ще е готово на 100%.

Това е сериозен удар по шампионските амбиции на "сините". Безспортно Уелтън е най-добрият футболист в състава на Николай Костов и от началото на сезона има 2 гола и 4 асистенции в първенството.

В негово отсъствие по-голям шанс за изява могат да получат Джавад Ел Джемили и Марин Петков, който в началото на сезона също имаше травма в глезена.

Снимка: Lap.bg