Треньорът на Левски Николай Костов коментира поражението с 0:1 от ФК ЦСКА 1948.

„В такъв момент каквото и да кажа, ще звучи като оправдание. Нашият отбор направи един от най-силните си мачове през настоящия сезон. Играхме смислено, но за съжаление, не си реализирахме ситуациите. Ситуацията стана сложна, защото нашата публика стана нетърпелива и трябва да се справим с трудността, която притиска нашия отбор.

Бяхме по-настоятелни в тези моменти, затвориха се пространствата, ЦСКА 1948 се затвори малко повече в защита след гола, ние бяхме по-активните в този период от срещата.

Велтон е един от нашите най-добри нападатели и създаваме чрез него много опасности. Ние играхме много добре в този мач, сигурно ще излезе налудничаво, но съм доволен и сме на прага да си утвърдим стила на игра. Създаваме добри положения. Мога да кажа малшанс. Критиците се увеличават, но в най-скоро време те ще бъдат хората, които ще поддържат нашия отбор.

Преди 3 мача имахме победа. Мачовете без победа са негатив, който се трупа. Трябва да се обединим около играта, защото Левски играе добър футбол. Ще превъзмогнем всичко. Трябва да изтърпим тези неща, които се случват. Футболистите трябва да се успокоят и да налагат своя стил и своята воля на терена. Аз за себе си няма да говоря, аз говоря за Левски. Ние имаме достатъчно големи амбиции да се изявяваме във всеки мач. Фиксирахме много загуби, но не сме били надиграни, нещата се променят, има надежда“, заяви Николай Костов.