Треньорът на Левски Николай Костов има сериозни главоболия преди двубоя от 1/16-финалите за Купата на България срещу Дунав. Двубоят в Русе е в сряда от 18:00 часа, а победителят от двойката ще срещне Хебър на осминафиналите.

60-годишният специалист има проблеми в защита в навечерието на мача с втородивизионния тим. За срещата е наказан Жереми Петрис. Французинът си изкара петия жълт картон от началото на сезона при равенството 1:1 с Ботев Пловдив и ще изтърпи санкция от един двубой.

Централният защитник Хосе Кордоба има ангажименти с националната селекция на Панама на 21 ноември при домакинството на Коста Рика и няма да бъде на разположение на Николай Костов, пише "Тема спорт".

Колегата му в сърцето на отбраната Кристиан Димитров се контузи на тренировка на България преди мача с Унгария (1:1) и отпадна от сметките на Илиан Илиев. Селекционерът заяви, че травмата му не е сериозна, но няма да го рискува. На „Герена“ ще се надяват той да се възстанови за мача с Дунав.

На левия бек аут заради контузия е Цунами. Бразилецът ще бъде готов за двубоите през декември.

Със сигурност Келиан ван дер Каап и Патрик-Габриел Галчев ще стартират като титуляри в Русе, но не е ясно в коя зона на защитата ще действа българският футболист.