Треньорът на Левски Николай Костов вече е провел няколко разговора с ръководството на клуба за зимната селекция, пише Тема спорт. Той е уведомил ръководството, че държи новите попълнения, които ще пристигнат, да бъдат на разположение още за старта на зимната подготовка.

Костов не иска в никакъв случай да се допуска грешката от лятото. Тогава сините бяха притиснати финансово и въпреки че бяха напуснати от важен играч като халфа Филип Кръстев, а след това централният защитник Ноа Сонко Сундберг бе продаден на Лудогорец, селекцията се проточи много. И двамата нови – Дарлан и Фадига, дойдоха след старта на кампанията. Лошото е, че те до момента не оправдават доверието. И ако не вдигнат значително коефициента си на полезно действие през пролетта, ще останат в графата „трансферни разочарования“.

През зимата Левски ще опита да се подсили във всички линии. Вече са наблюдавани доста играчи, като са набелязани и такива за привличане. Сред тях е и бразилски плеймейкър. В момента сините имат свободни квоти за играчи извън Европейския съюз, защото с родни паспорти се сдобиха Цунами, Велтон и Роналдо.

На „Герена“ се оглеждат и за качествени вътрешен халф и десен бек. Причината е, че почти сигурно Андриан Краев и Жереми Петрис ще бъдат продадени, защото отказват да продължат изтичащите си през лятото договори. Дори те да останат до края на кампанията, то Костов иска да бъдат взети техни заместници още през януари.

Снимка: Lap.bg