Левски ще диша по-спокойно след Нова година. „Мач Телеграф” съобщава, че собственикът на клуба Наско Сираков и изпълнителният директор Даниел Боримиров са издействали нов договор с основния спонсор „Палмс Бет”, според който „сините” ще получават повече пари.

Очаква се добрата новина да бъде съобщена официално на 14 декември, за когато е насрочена пресконференция. От „Герена” обявиха, че на нея ще присъстват Наско Сираков, Даниел Боримиров и юристът Борислав Георгиев, който е член на Управителния съвет. На събитието ще стане ясно с колко процента ще се вдигнат парите за Левски според новия контракт.

Припомняме, че според настоящия на година бетингкомпанията вкарва 4 700 000 лева. 3 400 000 от тях са по спонсорски договор, а други 1 300 000 са по договор за управление. Отделно от „Палмс Бет” помагат на Левски с бонус пари, когато клубът има нужда. Именно с такива извънредни суми бяха купени две от настоящите звезди на „сините” – Роналдо и Ел Джемили.

Припомняме, че основният проблем на клуба е свързан с огромния дълг към НАП, който реално пречи много за развитието на отбора, защото разходите за футболисти и треньори са силно ограничени. Откакто на „Герена” станаха промени и Даниел Боримиров пое поста на изпълнителния директор, клубът изплати близо 5 000 000 от дълга към НАП, което е огромно постижение.

Снимка: БГНЕС