Сензационен кандидат за акциите на Левски! 

"Сините" скоро може да се озоват в ръцете на Кирил Луи-Драйфус. Новината съобщи френският журналист Роналд Бертранд в "Туитър".

"Футболните клюки се разпалват с лудия слух, според който българският клуб Левски може да бъде изкупен от френски бизнеси и Кирил Луи-Драйфус", твърди журналистът, предава Блиц.

Кирил Луи-Драйфус е на 25 години. През миналата година закупи английския Съндърланд. Роденият в швейцарския град Цюрих французин е най-младият президент на футболен клуб в Англия. Съндърланд е част от второто ниво на местния футбол и в момента е шести в Чемпиъншип. 

Кандидатът за Левски е син на бившия собственик на Олимпик (Марсилия) - покойния Робер Луи-Драйфус. След смъртта му жена му също за кратко беше начело на френския гранд.

  • Но кои всъщност са фамилия Луи-Драйфус? 

Фамилията Луи-Драйфус се занимава с търговия на зърнени храни в началото на 20-ти век, като дори има офиси в България до 40-те години. В периода 1994-2001 Роберт е президент на една от най-разпознаваемите компании за спортни стоки. Преди това развива бизнес в областта на рекламата. 

Футболът не е нова сфера за семейството, предава bTV. Бащата на Кирил е мажоритарен собственик на "Олимпик" Марсилия в периода 1996-2016 г. Тогава тимът триумфира два пъти в Лига Европа. Той има акции и в белгийския "Стандард" Лиеж и отговаря за медийното разпространение на световните първенства през 2002 и 2006 г. Именно последната му позиция е причина да бъде разследван за даване на подкупи в размер на 6,7 млн. евро.

Роберт Луи-Драйфус почина през 2009 г. след кратко боледуване от левкемия. Той остави цялото си състояние на своята съпруга, децата си и двете си сестри. 

Снимка: Lap.bg