Ръководството на Левски може да продаде някоя от водещите си фигури през зимата. Освен засилен интерес към Хосе Кордоба, такъв има и за Уелтън. Бразилецът попадна в полезрението на белгийския гранд Андерлехт, като медиите в страната пишат, че брюкселският тим е готов да плати 2 милиона евро за правата на крилото.

Но ръководството на Левски е категорично, че няма да падне по 3 милиона от европейската валута и ако някой клуб иска да го привлече, то ще трябва да заплати не по-малко от тази сума, предава Тема спорт. Шефовете на „Герена“ са категорични, че няма да дадат на безценица един от най-силните си играчи. За момента не е ясно дали Андерлехт ще се съгласи на тези условия, или ще потърси друг вариант за своята селекция. Грандът, който се намира на втората позиция в Белгия, може да се раздели през зимата с Алексис Флис и ще трябва да му търси заместник.

Ръководството на Левски бе поставило цена на Уелтън от 3 милиона евро и през лятото. Сериозен интерес към бразилеца имаше от страна на друг белгийски тим – Стандард Лиеж. Скаути на клуба гледаха изявите на 25-годишния футболист и ръководството е предприе ход да започне разговори за негов трансфер. Стандард дори изпрати официална оферта от 1 милион долара, но тя не е била приета от шефовете на сините и до трансфер не се стигна.

Лявото крило бе най-острият играч на сините през лятото и есенния дял от шампионата, като едва към края на есента прояви леки колебания заради травма, която преодоля.

От началото на сезона бразилецът взе участие в общо 23 мача във всички турнири за тима, в които вкара шест гола и направи четири асистенции.

Снимка: Levski.bg