Крилото на Левски Роналдо продължава да бъде следен от руския Ростов. Десетият в Премиерлигата тим не се отказва от привличането на бразилеца и е готов да отправи нова оферта в началото на следващата година. На „Герена“ вече пристигна предложение за 23-годишния футболист от руския тим.

Ростов сложи на масата 1,5 милиона евро за правата на Роналдо, но сините поискаха да получат поне още 500 000 евро, за да се съгласят на продажба, пише „Тема Спорт“. Първоначално това отказа руския клуб, но стана ясно, че интерес още има и очакванията са за подобрена оферта от страна на Ростов. Основната причина е, че отборът се раздели с един от офанзивните си футболисти в лицето на Алексей Йонов. Лошото момче на местния футбол реши да стане свободен агент и да търси ново предизвикателство за кариерата си.

През този сезон Роналдо е един от най-добре представящите се играчи на Левски. Той има 6 гола в 25 мача във всички турнири, като реализира няколко решителни попадения в евротурнирите и Първа лига. Бразилецът дойде на „Герена“ през лятото на 2022 година. Той е част от конвертируемата група футболисти, които Станимир Стоилов привлече в отбора, и от продажбата му могат да се спечелят няколко пъти повече от платените пари на Баия за него. Договорът на Роналдо с Левски е до лятото на 2025 година. Наскоро той се сдоби и с българско гражданство.

От „Герена“ могат да се разделят и с още един от бразилските си играчи. Най-острият при сините Велтон е желан от белгийския гранд Андерлехт, но столичани няма да приемат оферта, която да е по-ниска от 3 милиона евро. Точно такава сума отказа друг тим от страната – Стандард Лиеж.