Вече е ясен новият треньор на турския гранд Бешикташ. Преговорите бяха положителни и бившият футболист на Арсенал и Барселона Джовани Ван Бронкхорст е близо до подписване и последващо официално представяне, съобщи турската NTV.

Появиха се и подробности около договора на нидерландския треньор. Договорът ще бъде за година и половина, вестник "Хюриет" съобщава, че бившият ляв защитник, работил като треньор в шотландския Рейнджърс за последно през 2022-а година, ще получава 1 милион и 300 хиляди евро годишно.

48-годишният Ван Бронкхорст е поканил и друга бивша звезда и свой сънародник Рой Макай, който преди това е бил помощник-треньор във Фейенорд и Рейнджърс, в техническия екип като помощник. Макай, който в момента е треньор в инфраструктурата на Байерн Мюнхен, вече е уведомил германския клуб, че мисли да напусне.

Паралелно с назначението на треньора, в Бешикташ работят и по селекцията на тима. "Черно-белите" орли изостанаха доста от големите конкуренти Фенербахче и Галатасарай, а сега като цел номер 1 изглежда 3-ото място.

Позицията на централния защитник изглежда приоритет и Хосе Кордоба от Левски (Сф) се смята за топ-кандидат. Днес обаче медиите в Истанбул съобщават, че Кордоба има сериозна кандидатура в лицето на австрийския национал от сръбски произход Александър Драгович и при Корай Гюнтер, който иска да си тръгне от италианския Верона.

Драгович премина в Цървена звезда през юли 2021 г., след като игра за клубове като Аустрия Виена, Базел, Динамо Киев, Байер Леверкузен и Лестър Сити. Текущата пазарна стойност на този опитен бранител е 4 милиона евро.

29-годишният турчин Гюнтер е уведомил управата на Верона, че иска да напусне и си търси отбор. Той вече е бил в Бешикташ, така че обстановката му е добре позната, а договорът му с отбора  от Града на Ромео и Жулиета е до 2025-а година.

Специално за Кордоба, сайтът haberturk.com съобщава, че преговорите се водят от генералния координатор на клуба Самет Айбаба. Бешикташ е предложил 2,5 милиона евро и 10 процента от следващ трансфер. Но сделката на панамския защитник от Левски в Бешикташ може и да не зависи единствено от двата клуба.

Нaberturk.com уточнява, че по-принцип Бешикташ ще иска да вземе максимално високо ниво футболист. Предимството на Кордоба, че е най-евтин може да се използва, ако останалата част от бюджета се похарчи за играчи като Матеус Салданя и Осман Букари, които са опции за атаката./БТА

Трябва ли Левски да продаде звездите си?

Левски трябва да продаде звездите си, за да покрие дългове към НАП
Левски не трябва да продава футболисти, за да се бори за място в Европа
Общо 2088 гласа

Снимка: БГНЕС