Фланговият нападател Уелтон ще остане в Левски и през следващия полусезон. Поне такива са нагласите на „Герена“. Ръководството на клуба му е поставило сериозна цена, която отказва евентуалните кандидат-купувачи.

Преди дни в Белгия се появи информацията, че два местни отбора са останали шокирани от исканата от сините сума, за да се разделят с правата на крилото. „Voetbal Nieuws“ съобщи, че това са елитният Стандард Лиеж и втородивизионният Лиерс. Те са били информирани, че бразилецът струва 4 милиона евро.

Предложението на Стандард е било за 800 хиляди евро, разбра „Тема Спорт“. Белгийците не са искали да извадят нито евро повече. А засега очевидно няма и желаещи да се доближат до сумата, която би удовлетворила Левски.

Уелтон бе спряган и за тимове от Южна Корея и Япония, но само толкова. Чисти спекулации бяха и информациите, че той е желан от Гьозтепе, където треньор е Станимир Стоилов. Именно Мъри го взе на „Георги Аспарухов“ в началото на 2022 година.

26-годишният кариока безспорно е най-острият играч на Левски и притежава страхотен дрибъл. Той обаче има доста да подобрява ефективността си пред гола. Фланговият нападател има 6 гола на сметката си през есента, които бяха реализирани в 23 мача във всички турнири. Освен това направи и 4 асистенции.

Засега няма движение и около евентуален друг изходящ трансфер на сините. Този на Хосе Кордоба. Панамският национал е в полезрението на доста чуждестранни клубове, но към момента актуална оферта за правата му липсва. Остава висящ въпросът и с Жереми Петрис и Андриан Краев, чиито договори изтичат с края на кампанията. За първия има запитвания от френски тимове, а халфът е желан от турския елитен Ризеспор, където играе друг наш национал – Мартин Минчев.