Крилото на Левски Роналдо все още не е футболист на руския Ростов. Смяташе се, че бразилецът вече е играч на десетия в местната Премиер лига, но спортният директор на клуба Алексей Рискин заяви, че това все още не е факт. „Веднага щом Роналдо подпише договора, ще го обявим. Надявам се да приключи до ден-два, защото всичко може да се случи. Докато не парафира контракт, нищо не сме свършили, заяви шефът на Ростов пред „Мач ТВ“.

Между двата клуба вече всичко е уточнено. Така стоят нещата и между руснаците и Роналдо, но играчът все още не е сложил подписа си под договора с клуба. Той ще е с продължителност 4.5 години, пише Тема спорт. Според различни информации в касата на сините ще постъпят между 1.6 и 2 милиона евро. Направените медицински прегледи на фланговия нападател в Турция са дали добри резултати. От 8 януари пък той и агентът му Жулио Сезар Гранха бяха в Русия.

Причината е, че Роналдо искаше да се убеди лично, че ситуацията в Ростов на Дон е спокойна въпреки войната с Украйна и първоначалните впечатления бяха положителни. Но не е изключено подписването на договора да се бави и заради обстановката в Ростов на Дон. Преди дни руското военно министерство съобщи, че е свалило 3 дрона от самолетен тип над Ростовска, Калужка област и Тула. Малко по-рано министерството каза, че е свалило 1 дрон над Ростов. Губернаторът на града Василий Голубьов коментира, че има паднали отломки от дронове в Каменски район, като казва, че са свалени общо 2 дрона.

През есента Роналдо изигра общо 26 мача за Левски във всички турнири. В тях играчът, който през декември навърши 23 години, отбеляза 6 гола. Бразилецът бе привлечен на „Георги Аспарухов“ през лятото на 2023-та. Той бързо се превърна в титуляр по десния фланг на нападението. В някои от двубоите дори бе използван на върха на атаката.

Снимка: БГНЕС