Преводи делят Роналдо и Левски от историческата сделка с Ростов. „Сините” трябва да получат 2 млн. евро за крилото си. Така бразилецът ще влезе в Топ 3 на най-големите трансфери, които са правени на „Герена”, нищо че цялата сума няма да може да стигне до родния клуб, а 65% от тези пари.

На “Герена” пък вече са му намерили заместник, който при добро стечение на обстоятелствата ще се присъедини към тима най-късно в събота.

Преди Роналдо ще бъдат само Георги Иванов, който бе продаден за 4,1 млн. на Рен, а втори засега е Гарра Дембеле със своите 2,2 млн. евро във Фрайбург. Третото място до този момент държеше Николай Илиев, чиято продажба в Болоня се оценява на 1,8 евро, пише “Мач Телеграф”.

Със сигурност Роналдо ще бъде номер 1 сред бразилците на „Герена”. Преди него само Жоазиньо успя да докара милион за Левски. И това отново стана чрез сделка с руски клуб – Красиодар. Той дори се превърна в легенда там и се сдоби с руски паспорт.

В Русия, но за 500 000 евро, бе продаден и Жеан Карлос. Купи го Амкар Перм, чийто треньор по това време бе Димитър Димитров – Херо. Далеч по-неизгодно бяха продадени Зе Соарес – 350 000 евро на Металург Донецк, както и Паулиньо.

Последният си тръгна срещу скромните 300 000 от Хор Факан, след като на “Герена” бяха притиснати и трябваше спешно да се отърват от играчите с големи заплати, а и да си осигурят свежи средства през зимата на 2021 година, а малко след това акциите се оказаха в Наско Сираков.

Снимка: БГНЕС