Роналдо премина в Ростов през миналата седмица, а руският клуб иска да се подсили с още един играч на Левски през зимата. Това е централният защитник Хосе Кордоба.

Популярното издание sports.ru пише, че клубът от Ростов на Дон е имал интерес отдавна към панамския национал. Самият той обаче не горял от желание да подсили руснаците, тъй като имал по-добри предложения от Европа.

Медията пише, че все още има шанс Кордоба да се озове в руския клуб, чийто президент заяви, че през зимата ще търси централен защитник от чужбина, след като Данийл Прохин бе пратен под наем в Оренбург.

Големи надежди се възлагат на това какво ще каже Роналдо на вече бившия си съотборник, добавят още в Русия. Очаква се бразилецът да сподели добри думи на Кордоба за Ростов и да го убеди да се събере с него там, но изглежда малко вероятно това да се случи.

През миналата година Хосе имаше интерес от Сочи, както и оферта от 2 милиона евро от Брьондби, като не се стигна до преминаването му в един от двата клуба.

Вторият случай доведе и до разнобоя между тогавашният изпълнителен директор Иво Ивков и мажоритарния собственик Наско Сираков.

През първия дял на сезона Кордоба изигра 24 мача за сините, в които направи 1 асистенция, а за интерес към него се твърди, че има от страна на гръцките Олимпиакос и Панатинайкос, както и от Бешикташ, Айнтрахт Франкфурт и Рейнджърс. Но за момента не е ясно дали ще се стигне до сделка.