Бившият капитан на националния отбор Ивелин Попов е спомогнал за трансфера на Роналдо в Ростов. Това каза ред Dsport.bg футболният агент Джери Перейра. Бразилският импресарио беше заедно с представителите на футболиста в Русия, където играчът искаше да се увери в своята сигурност, заради войната.

„От три-четири месеца бяхме говорили с мои партньори. Обадиха се и проявиха интерес. Свързах ги с агентите на Роналдо, защото аз съм откровен и казвам, че самият футболист може да се продаде с добрите си игри. Ние може да ориентираме, да направим връзка, но клубовете, когато видят, че даден играч се представя добре, започват да търсят неговите агенти. Аз разговарях с неговите агенти Фабио и Жулио. Те имаха притеснения, защото черпеха информация от интернет, която е свързана с войната. Аз обещах да съдействам и да идем на място. Направихме го и те видяха, че градът е спокоен, а стадионът е уникален. След това и двата клуба се разбраха.

За финансовите неща не мога да говоря, но след като всичко се е случило, значи е наред и няма да има проблеми. Тук е моментът да кажа, че Ивелин Попов помогна много. Той е играл там, а познава и тези мениджъри от тяхна страна. За една сделка трябва да помогнат много хора. Мениджърът, който говори, че е направил всичко, обикновено приказва пълни лъжи. Много хора участват. Много трудно се работи сам. Без помощ на приятели не става. Ивелин Попов помогна много на всички в тази сделка. Той е много сериозен човек. Хората в Ростов му вярват и неговата дума е важна. Той е казал много добри думи за Роналдо, като футболист, професионалист и човек! Ивелин Попов е бил сериозен, когато е играл там и сега президентът и директорите му вярват много. Ако беше казал и една лоша дума за Роналдо, нямаше да има сделка, каквото и да бяхме направили ние“, коментира Перейра, първият бразилец, играл в България.

Снимка: БГНЕС