Левски се отказа от привличането на вратар през зимата, разбра „Тема Спорт“. На „Герена“ са решили да разчитат на Пламен Андреев, Николай Михайлов и Иван Андонов до края на сезона. През този сезон Николай Костов отне лентата от ръката на 18-годишния Андреев, който показа след това сериозни колебания и бе изпаднал в дупка.

В последния официален мач срещу Ботев Враца (1:0) младокът изигра силен двубой и спаси сините от нов разочароващ резултат. Николай Михайлов пък в края на есента в няколко мача не попадна в групата и 35-годишният вратар загатна, че е към края на своята кариера. Своя шанс в първия отбор още чака 20-годишният Иван Андонов. В първата проверка срещу Вашаш (2:3) на турска земя треньорът на вратарите Божидар Митрев даде по 30 минути игрово време на тримата. Михайлов започна като титуляр, а след това бе заменен от Андреев. Половин час преди края под рамката застана Андонов. Вторият допусна едно попадение, а последният инкасира две при поражението от унгарците. За момента изглежда, че Пламен ще стартира пролетта като титуляр, но не е изключено да се стигне и до промяна.

Столичани вече бяха влезли в контакт с набелязан играч под рамката, Това бе стражът на Пирин Благоевград Максим Ковальов. От „Герена“ даваха на орлетата до 40 000 евро за правата на играча и процент от бъдеща продажба за 23-годишния украинец. Благоевградчани обаче обявиха, че са склонни да се разделят с един от най-добрите си футболисти за 75 000 от европейската валута, колкото е и откупната му клауза, тъй като състоянието на клуба не е никак добро, но за момента Ковальов остава в Пирин. Запитване имаше и за вратаря на Ботев Враца Федерико Бариос. Сините имаха интерес и към стража на Хебър Матвей Игонен, който влезе и в полезрението на Ботев Пловдив, но и при споменатите двама не се стигна до положително развитие. От „Герена“ след това заявиха, че няма да взимат играчи от България.

Снимка: Lap.bg