Бившата звезда на "Левски" Георги Миланов ще получава по 10 000 евро на месец в "Динамо" (Букурещ). Заплатата на халфа бе определена като ниска от медиите в Румъния спрямо визитката на футболиста. Все пак бившият национал ще получава бонуси за мач или гол, пише вестник "България Днес".

Миланов, който повече от шест месеца бе без отбор, подписа с "кучетата" преди дни. От клуба не съобщиха за колко време е договорът на българина. Това породи спекулации в северната ни съседка. Според едни информации срокът на контракта е шест месеца, а според други е до 2025 г.

Миланов вече е Букурещ и тренира с новия си отбор под ръководството на Желко Копич. Треньорът лично е настоял за трансфера му. Специалистът останал впечатлен от халфа, след като провел няколко телефонни разговора с него.

"Той не повдигна въпроса за парите. Каза, че иска да дойде и да играе. Не преговаряше на сляпо, не се втурна с преувеличени искания или да се извърта всеки ден, както се случи с други футболисти, които "Динамо" опита да привлече. Характерът му покори Копич", разкри източник от клуба за ProSport.

При добро стечение на обстоятелствата българинът може да дебютира за "кучетата" още тази събота. "Динамо" посреща "Рапид" в букурещко дерби. С него тимът ще поднови битката си за спасение от изпадане след паузата в шампионата. Все пак се очаква Миланов да не започне титуляр още в този двубой заради голямата пауза от над шест месеца без мач. Най-вероятно халфът ще получи минути през втората част.

За последно 31-годишният футболист защитава цветовете на "Ал Дафра" от ОАЕ. Там изигра 15 мача, в които се отчете с 3 асистенции. След това остана без отбор, макар че бе спряган за завръщане на "Герена". Интерес към него имаха и други родни отбори. Бившият национал обаче удържа на думата си да не носи екипа на друг български тим освен на "Левски"

Миланов ще се опита да помогне на "Динамо" да запази елитния си статут. След изиграването на 21 мача "кучетата" са предпоследни в румънското първенство.