Новото попълнение на Левски Карлос Охене се превърна в петия ганаец, който ще играе на „Герена“. Като тотални разочарования – така можем да определим сънародниците на 30-годишния халф, които до момента са обличали синия екип.

Първият, който пристигна от западноафриканската страна бе Майкъл Тевия през 2010 година. Полузащитникът бе направил впечатление в Локомотив Мездра, но на стадион „Георги Аспарухов“ нещата не му се получиха. Той изигра едва 4 мача и след това бе пратен под наем в Калиакра, а по-късно договорът му бе прекратен. Тевия отново нашумя у нас, след като бе арестуван през 2023 година за разпространение на наркотици в Слънчев бряг.

Две години по-късно на „Герена“ пристигна Агиеманг Опоку. Крилото бе световен шампион с тима на Гана до 20 години през 2009 година, като не бе играл в Европа. Първият му досег с футбола на континента се оказа провал и след само два мача със синия екип напусна. По-късно кариерата му не се разви, както му се предричаше, и игра в Израел и Индия. През 2016 година Левски привлече отново крило – Франсис Нар.

Атакуващият футболист бе поредното разочарование, въпреки че записа 62 двубоя за столичани, в които вкара едва 5 гола. Много от феновете се питаха какво прави този футболист на „Герена“. Две години по-късно Левски се отърва от него и след това кариерата му премина в Кипър, Беларус и Узбекистан. Така стигаме до последния ганаец, обличал екипа на сините – Насиру Мохамед.

Името му стана нарицателно през последните години, но не заради футболните му качества, а за дълга, който имаше Левски към него. Крилото изигра от 2019 до 2021 година 35 мача, отбелязвайки три гола, но след това мъките на столичани с прекратяването на договора му сякаш нямаха край. Все пак всичко приключи през 2022-ра, като сините му платиха близо 400 000 евро. Сега Охене трябва да измие лошото впечатление, което оставиха сънародниците му, и да бъде запомнен с играта си за Левски.