Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос. 

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности.

Днес публикуваме материал на Атанас Първанов, който изразява сензационно мнение. Според него Наско Сираков ще стане по-голяма легенда на Левски и от Георги Аспарухов-Гунди. 

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg. Мнението на всеки от вас е важно за нас.

Георги Аспарухов безспорно е най-голямата легенда в славната история на Левски. Гунди е патронът, символът на "сините", той е основна част от прозвището отбора на народа, който символизира свободата. Баба ми, лека й пръст, много пъти ми е разказвала как властите са се притеснили по време на погребението му. Никой не е очаквал струпването на толкова много хора, които не могат да бъдат контролирани от тогавашната милицията.

Гунди е футболист №1 на България за 20-ти век. Пред носителя на Златната топка Христо Стоичков! Каквото и да се каже за него, ще е малко. Той е най-добрият футболист в историята на Левски. Над Наско Сираков. Вълка е голмайстор №1 на 26-кратния шампион на България за всички времена. Сираков държи още редица рекорди като футболист: най-много титли, заедно с Емил Спасов и Георги Иванов-Гонзо и т.н. и т.н. 

Но като футболист Наско Сираков е зад Гунди. Ключовото тук е "Но". Като прибавим успехите на Сираков и като шеф в Левски, той минава и над Гунди. Вълка беше изпълнителен директор по време на знаменития пробив в Европа – 1/4-финал за Купата на УЕФА и класиране в груповата фаза на Шампионска лига. Именно той беше човекът, който доведе Станимир Стоилов и се застъпи за Мъри след отпадането от Беверен. Иначе историята щеше да е друга...

Сега Сираков е човекът, който ще спаси Левски, ще спечели най-важния мач в историята на вековния клуб. Дългогодишната битка с НАП. От всички изходящи трансфери, "сините" взеха почти 12 милиона лева. Такъв финансов удар клубът не е правил от 2006 г. От онзи знаменит европробив, за който споменах. И тогава шеф отново беше Сираков!

Сега остава със сумата от продажбите на Уелтън и компания, клубът да реши проблема и с НАП. И когато, не ако, това стане официално, Наско Сираков спокойно може да бъде определен като най-голямата легенда в историята на Левски. Да, и над Гунди, защото ще съчетава невероятните си успехи на "Герена" като футболист, ще бъде и Спасителя на Левски!      

Материал на Атанас Първанов, специално за Gol.bg 

Съгласни ли сте с тезата на Атанас Първанов?

Да, прав е!
Не! Гунди е №1 в историята на Левски
Общо 328 гласа

Снимка: Lap.bg