Левски уреди още едно ново попълнение тази зима. Това е 24-годишният Ангел Бастунов, който пристига на „Герена“ от Хебър. Преди това столичани привлякоха Фабио Лима, Карлос Охене и Хоакин Фернандес.

Ръководствата на двата клуба са си стиснали ръцете и атакуващият футболист в близките часове ще се присъедини към новите си съотборници, пише „Тема Спорт“. Първоначално Левски и пазарджишкият тим не успяваха да стигнат до консенсус за трансфера. Сините бяха готови да дадат 50 000 лева за Бастунов, но от Хебър поискаха 200 бона накуп.

В крайна сметка двете страни са се разбрали и 24-годишният играч ще облече екипа на столичани, като отново ще се събере с Карлос Охене, който по-рано извървя пътя от Пазарджик до „Герена“. Той може да бъде използван на няколко позиции от Николай Костов. 60-годишният специалист е доволен от вариативността, която ще получи с привличането на Бастунов и опциите за вътрешността на халфовата линия, на фланга и като алтернатива на върха на атаката. Най-добре се чувства на лявото крило, като сините имат нужда от подсилване в тази зона след продажбата на Велтон в Гамба Осака.

Бастунов е роден на 18 май 1999 година в Разлог и като юноша преминава през школите на Левски, Септември София и Ботев Пловдив. Не успява да направи професионалния си дебют с екипа на жълто-черните, а го прави във Втора лига с този на Кариана Ерден през 2018 година. След две години подписва с ЦСКА 1948, а през миналата година бе привлечен от Хебър.

През този сезон Бастунов се разписа във вратата на Левски. Това се случи в 1/8-финалния мач за купата, когато пазарджиклии отстраниха сините с 2:1, а той бе точен от дузпа. 24-годишният офанзивен футболист има гол и срещу ЦСКА, но с екипа на ЦСКА 1948. В началото на миналия сезон нападателят откри резултата на „Армията“, след това обаче тимът му загуби с 1:2.