Треньорът на Левски Николай Костов е провел разговор с защитниците. Причината за това е, че синята отбрана показва сериозни слабости при изнесената висока линия, с която действа тимът.

Именно такъв пропуск в дефанзивните действия доведе до попадението на Пирин при успеха на столичани с 2:1 в Благоевград. 60-годишният специалист държи по този начин отборът му да действа занапред в шампионата и постоянно разговаря със защитниците как иска те да бъдат позиционирани.

При новата тактическа схема крайните бранители се прибират в средата на терена, което за момента не се получава по най-добрия начин, но треньорът е оптимист, че детайлите ще бъдат изпипани.

За предстоящия мач срещу Арда от 22-рия кръг Костов няма да може да използва Хосе Кордоба. Панамецът си изкара директен червен картон срещу орлетата и ще бъде наказан за двубоя с кърджалийци.

По този начин Костов няма голям избор за сърцето на отбраната и ще заложи на Келиан ван дер Каап и Кристиан Димитров. Двамата показаха добър синхрон срещу Пирин, когато Левски трябваше да действа през повечето време с човек по-малко на терена./Тема Спорт