Бившият нападател на Левски Найджъл Робърта все още е свободен агент. 25-годишният футболист бе поискал много сериозна заплата, за да се завърне отново на стадион „Георги Аспарухов“. „Тема Спорт“ вече написа, Роберта желае да получава по 25 хиляди евро.

А това е сума, която сините няма как да си позволят да му плащат. Играчът все пак си остави вратичка за това евентуално пак да облече фланелката на сините. Това ще се случи само ако той не си намери отбор, който да удовлетвори финансовите му претенции. И тогава ще склони да приеме предложението, което му отправят сините, като този вариант отново излиза на преден план пред него. Договорът му с Ди Си Юнайтед изтече с края на 2023 година.

Той бе продаден на американците за малко над 1 милион долара именно от Левски през март 2021-ва. Робърта в голяма част от изминалия сезон в МЛС страдаше от контузия и успя да вкара само 1 гол в 10 мача. За сините в периода 2019-2021 той вкара 20 попадения в 45 срещи и беше един от най-конвертируемите играчи в тима. Сините искат да се подсилят с нападател, като в момента преговарят и с бразилец на позицията. Трансферният прозорец у нас затваря на 29 февруари.

Снимка: БГНЕС