През есента „Герена“ бе доста ветровито място. Като дори след отпадането от Хебър на 1/8-финалите за купата на България оставането на Николай Костов не бе никак сигурно. Сега на Левски отново му предстои гостуване в Пазарджик, но за първенство. От онзи мач на „Георги Бенковски“ изтече доста вода и в момента ситуацията при сините е коренно различна. При Хебър също обстановката е променена.

Тогава атмосферата бе минорна, а сега е повече от приповдигната след ударното 4:0 над Арда през уикенда. С този успех поредните победи на тима в първенството са вече 4 (б.а. – есента бе финиширана с 3:0 над Локо Пд и 1:0 над Ботев Вр, а през пролетта бе надвит и Пирин с 2:1 в Благоевград). А от шестата позиция, на която зимуваха, футболистите на Николай Костов се възползваха от въртележките в ЦСКА 1948 и Локо Пд, и вече са четвърти. Нещо повече – на 4 точки са зад ЦСКА. Добрата новина е, програмата в елита също сякаш е със сините.

На тях им предстоят 4 мача с тимове, които са доста далеч от шестицата. Тоест, съперниците не са от кой знае какво ниво и затова влизат в графата задължителни. Първият е в понеделник срещу Хебър, като нов провал в Пазарджик е забранен. После идва домакинство на Крумовград, който за първи път в историята си ще гостува в шампионатен мач на „Георги Аспарухов“, и гостуване на последния Етър. Малко по-тежко ще е срещу традиционно неудобния Славия на Златомир Загорчич. Но с три точки от белите, ще са бели и дните преди решителната финална серия. Три от последните 4 сблъсъка от редовния дял са последователно срещу Лудогорец (гост), ЦСКА и Черно море (гост). И именно точно те ще покажат къде е летвата за този Левски. До тях обаче може да бъде набрано голямо самочувствие. А играта да бъде доразвита и Левски да бъде по-подготвен за нещо повече от обитаване на подножието на върха, отколкото бе през есента.

ПРОГРАМАТА НА ЛЕВСКИ  ДО КРАЯ НА РЕДОВНИЯ ДЯЛ

23-ТИ КРЪГ

4 март, понеделник, 17:30 часа:

ХЕБЪР – ЛЕВСКИ

24-И КРЪГ

10 март, неделя, 15:15 часа:

ЛЕВСКИ – КРУМОВГРАД

25-И КРЪГ

16 март, събота, 15:15 часа:

ЕТЪР – ЛЕВСКИ

26-И КРЪГ

29-17 март (петък-понеделник):

ЛЕВСКИ – СЛАВИЯ

27-И КРЪГ

2-4 април, (вторник-четвъртък):

ЛУДОГОРЕЦ – ЛЕВСКИ

28-И КРЪГ

5 – 8 април (петък-понеделник):

ЛЕВСКИ – ЦСКА

29-И КРЪГ

12 – 15 април (петък-понеделник):

ЧЕРНО МОРЕ – ЛЕВСКИ

30-И КРЪГ

19 – 22 април (петък-понеделник):

ЛЕВСКИ – БЕРОЕ

Снимка: Lap.bg