Още три мача от 24-ия кръг на Първа лига ще се изиграят днес. Ботев Враца посреща Арда от 12:45 часа. От 15:15 Левски е домакин на Крумовград на „Герена“, а в най-интригуващия сблъсък за деня Лудогорец гостува на Ботев Пд на „Колежа“ от 17:45 часа.

Шампионите са водачи в класирането с 51 точки, колкото имат вторият и третият Черно море и ЦСКА, но разградчани са с два мача по-малко. Възпитаниците на Георги Дерменджиев нямат грешка от началото на пролетния полусезон, печелейки и трите си срещи с Черно море, Берое и ЦСКА 1948. Ботев Пд от своя страна ще се опита да се възползва максимално от домакинското си предимство и подкрепата от трибуните на „Христо Ботев“. Играчите на Душан Керкез са осми в таблицата с 33 пункта и ще трябва да поработят, за да влязат в шестицата, като са на четири пункта от шестия ЦСКА 1948, който е с мач по-малко. Ботев обаче навлиза в много тежка серия от мачове, като след теста с Лудогорец предстои визита на ЦСКА, както и срещи с Черно море, Берое и ЦСКА 1948, преди първия полуфинал за Купата на страната с ЦСКА.

По-рано, Левски и Крумовград се изправят един срещу друг на „Георги Аспарухов“. И двата тима са в силна форма – по пет поредни успеха, като подобно на Лудогорец взеха и трите си двубоя през пролетта. „Сините“ надвиха последователно Пирин Благоевград, Арда и Хебър и изместиха Локомотив Пд от четворката. Крумовград също не сбърка в срещите си с Ботев Пд, Локо София и Локо Пд – резултати, които им отреждат седмата позиция в подреждането.

В първия двубой за деня, Ботев Враца ще търси отчаяно точки срещу Арда. Футболистите на Христо Янев са предпоследни с 13 пункта, като не взеха нито точка от мачовете си с ЦСКА, Пирин и Черно море. Арда ще се опита да спечели първи двубой под ръководството на завърналия се старши треньор Николай Киров, след като отпаднаха за Купата от ЦСКА и направиха нулево равенство с Пирин в Кърджали.

Пълна програма за 24-ия кръг в Първа лига:

Петък, 8 март

Локомотив Пд – Етър 3:0

Събота, 9 март

Локомотив София – Славия 1:2

ЦСКА 1948 – ЦСКА 1:2

Берое – Черно море 2:0

Неделя, 10 март

12:45, Ботев Враца – Арда

15:15, Левски – Крумовград

17:45, Ботев Пд – Лудогорец

Понеделник, 11 март

17:30, Пирин Благоевград – Хебър. /БГНЕС