Легендарният вратар на Левски Стефан Стайков сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящата среща с Крумовград. Той коментира и дали „сините“ трябва да взимат опитен страж, или да продължат да налагат Пламен Андреев.

„Ще бъда на „Герена“ и ще се радвам Левски да победи, да зарадва всички свои фенове. Отборът започна да си връща самочувствието, което е много важно. Скоро ще започнем отново да говорим, че от табелата „София“ Левски започва да води с 2:0 или 3:0. Крумовград може и да са си спечелили всички срещи до този момент от подновяването на мачовете, но не са победили Левски и то на „Герена“. Те трябва да се съобразяват с нас, а не ние с тях“, започна Стайков.

„Доволен съм от това, което виждам от началото на пролетта. Новите играчи се представят на ниво. Фабио Лима вкара два гола, а този през миналата седмица беше много красив и решаващ. Дано така да продължава. По време на контролните срещи от подготовката се изписа и изговори много. В тях не се гледа резултат, а се обиграва отбор. Резултатите са важни сега. За мен Николай Костов е много добър треньор и се вижда неговият почерк. Левски има качествен треньор. Мисля си дори, че е по-добър от Станимир Стоилов. Гледа си работата и полага усилия отборът да е силен“, продължи той.

„За мен няма смисъл да се взима друг вратар. Левски си има вратар и това е Пламен Андреев! След време ще е много добър страж. Нещата при него ще се получат, но е нужно време. Момчето показва добра игра. Не бива да се взимат други вратари, защото няма смисъл. Трябва да се налага Андреев, защото ако не играе – ще му падне формата. За мен Николай Михайлов няма работа в Левски. На негово място щях да съм отишъл в чужбина да играя. За него ще се намери отбор зад граница, където да пази“, завърши Стайков.

Снимка: БГНЕС