Николай Костов още е бесен заради грешната стъпка срещу Крумовград. Левски не успя да победи новака в елита и двата тима завършиха при нулево равенство на „Герена“, като още през първото полувреме сините останаха в намален състав заради директния червен картон на Патрик-Габриел Галчев.

Ако столичани бяха постигнали победа, щяха да посрещнат паузата за националните отбори със стопроцентов актив от началото на пролетния дял на шампионата. Такава е била и целта на Николай Костов, който е искал тимът му да диша във врата на лидерите в класирането преди директните сблъсъци в края на редовния сезон. Това е вкарало леко напрежение в отбора, пише „Тема Спорт“.

Треньорът на сините следи изкъсо конкурентите и е останал доволен, че възпитаниците му са показали характер в мачовете, в които тимът е останал с намален състав, и до последно е търсил победата в тях. Такава бе постигната при гостуването на Пирин с 2:1, когато отново през първата част сините останаха с десет човека на терена след изгонването на Хосе Кордоба.