Треньорът на Левски Николай Костов няма да задраска Иван Андонов заради гафа му срещу ЦСКА. Вратарят ще бъде под рамката и в съботното гостуване на третия Черно море. Мачът на „Тича“ е от 20:15 часа. Наставникът изненадващо заложи на 20-годишния страж във вечното дерби. Това бе официален дебют в професионалния футбол на вратаря. Срещу червените Иван показа големи колебания при играта с крака.

Именно след негова недобра преценка съперникът отбеляза първия гол. Тогава той излезе извън пеналта да отиграе топката, като опита да я изчисти, но Каранга подложи крак и я отклони към Хайнц, който без забавяне опъна мрежата. В интерес на истината, Андонов имаше няколко нелоши изяви и отрази изстрели на останали сам срещу него противници. През първото полувреме пък получи жълт картон, защото фаулира Каранга пред наказателното поле.

Андонов е юноша на Левски, като от доста време се готви с първия отбор, а в последните две кампании пази за дублиращия състав в Трета лига. През сезон 2021/22 той бе преотстъпен на италианския Фиорентина. По една или друга причина обаче до момента не получаваше шанс да дебютира. И бе пуснат от Костов точно в най-горещия сблъсък.

Иван бе предпочетен пред Пламен Андреев за сблъсъка с ЦСКА, пише Тема спорт. Причината е, че той имаше слаби намеси при гостуването на Лудогорец, загубено с унизителното 1:5. Преди това 19-годишният вратар направи силни мачове през пролетта. През есента Андреев също имаше кризисни моменти, но изглеждаше, че ги е преодолял. Явно обаче това не се е случило. Капитанът на Левски Николай Михайлов пък явно се готви за края на футболната си кариера през лятото и минаване на друго поприще – като директор в клуба.

Снимка: Lap.bg