С пълно единодушие Столичният общински съвет гласува прехвърлянето на стадион "Георги Аспарухов" и още два столични стадиона от държавна в общинска собственост. Това се счита за поредна крачка към придобиването на "Герена" от Левски чрез дългосрочна концесия, което би позволило изграждането на нов стадион за "сините".

С 46 гласа "за" и нито един "против" и "въздържал се" СОС гласува придобиването на "Герена", стадион "Септември" и стадион "Юнак". Сега предстои да стане ясно дали държавата ще се съобрази с решението на СОС и ще прехвърли въпросните имоти. "Ние смятаме, че като Община сме по-гъвкав партньор и можем да подпомогнем клубовете да се справят по-добре с предизвикателствата, които са пред тях. Нека да получим имотите, ще се направят проектите, тогава вече ще преценим. Нека да не слагаме каруцата пред коня. Нека да видим първо дали държавата ще ни прехвърли собствеността, след което ще проведем разговори с ползвателите на стадиона и техните намерения ще бъдат представени на СОС", коментира председателят на СОС Цветомир Петров след гласуването.

БГНЕС припомня, че в края на февруари чрез целево създаденото проектно дружество „Стадион Георги Аспарухов“ ЕАД, ПФК „Левски“ АД внесе официално до Областна администрация София и Министерство на младежта и спорта, заявление за стартиране на процедура по учредяване на безвъзмездно право на строеж на стадион „Георги Аспарухов“.

В началото на февруари Левски учреди дружество „Стадион Георги Аспарухов“ ЕАД, 100% собственост на ПФК „Левски“ АД. "Целта на новоучредената организация е да работи активно за подобряване на цялостната инфраструктура на клуба, включително и за реализиране на най-важната стъпка, свързана с развитието на „Левски“, а именно: изграждане или цялостна реконструкция на футболен стадион, отговарящ на високите стандарти и очаквания на сините привърженици. Наш приоритет, в тази посока, е на първо място, да извършим всички възможни, законови действия, чрез които любимият ни клуб да получи пълните права да инвестира, управлява и развива стадион „Георги Аспарухов“ в дългосрочен план", написаха тогава "сините".