Левски може да се смята, че вече има нов треньор, пише "Мач Телеграф". И за мнозина не е тайна, че това е Станислав Генчев. Собственикът на „сините“ Наско Сираков се насочи към бившия играч на тима под давление на факторите около себе си.

Някои побързаха дори да назначат Генчев още преди мача с Черно море, но истината е, че до неделя нищо не е било ясно. Тогава се проведе среща на четири очи между Сираков и Генчев. Според запознати на нея двамата са се уточнили по всички въпроси. И треньорът е приел всички условия и поставени цели.

На този етап обаче и двете страни са пас. И няма да потвърдят, че са си стиснали ръцете. Причината е, че от „Герена“ искат да бъдат докрай коректни с Николай Костов и ще стоят твърдо зад него до последната среща.

Освен това, Генчев все още има договор с Крумовград, където се надяваха до последно, че ще успеят да го задържат. Но шанс като този, който дава Левски, не се случва всеки ден. Особено за млад специалист, какъвто е Генчев. Така той за трети път в кариерата си ще има възможността да води един от най-големите отбори у нас, след като бе временен вариант в Лудогорец, а в началото на този сезон води и Ботев Пд.

„Сините“ обаче останаха впечатлени от постиженията му със „синьо-жълтите“ от Крумовград. На този етап е сигурно също, че той ще дойде на „Герена“ с Живко Миланов, с когото са неразделни от лятото, както и с Петър Пеев. Последният бе кондиционен треньор на „сините“ близо 4 години, но бе понижен след завръщането на Станимир Стоилов. По-късно стана част от екипа на Генчев в Локо Сф.

Освен това предстои още един мач между Левски и Крумовград и затова двете страни са били категорични, че искат да запазят коректност докрай.

Междувременно в последните 2 дни „сините“ имат и доста интензивни разговори с играчите, които са набелязали заради събитията, които се случиха в неделя. Протестът на част от феновете бързо обиколи цял свят и не е реклама, с която роден клуб би се гордял.