Левски ще отпразнува 110 години от създаването си днес, на 24 май. На тази дата, на която страната ни чества празника на Светите братя Кирил и Методий, през 1914 г. на площадката на „Могилката“ се събират 20-30 ученици, предимно от 22-ра мъжка гимназия, които провеждат учредително събрание за образуване на официален спортен клуб.

Именно на „Могилката“ от 11:30 часа ръководството, представителният отбор, ветерани, служители на „сините“ и привърженици ще поднесат венци и цветя в градинката на 22-ра гимназия в столицата. Официалната част включва и церемония по освещаване и получаване на официално клубно знаме, което Сдружение „Сини сърца“ ще дари на Левски.

От 12:00 часа започва празничният обяд в ресторант Сан Ремо, в комплекс Palms Royale Sofia. На него ще бъде връчен плакет за „Заслуги и всеотдайна подкрепа към Левски“ на семейство Карадочеви, който ще бъде получен от Богдана Карадочева.

Следобед и вечерта ще има концерт пред сектор А на стадион „Георги Аспарухов“. Клубът е подготвил 5-часово шоу с Дичо, Били Хлапето, Михаела Филева и Графа. Феновете ще могат да видят на сцената още веднъж трейлъра на първия игрален филм за живота на легендата на „сините“ Георги Аспарухов-Гунди в компанията на главните герои – Павел Иванов и Александра Свиленова.

Левски вече представи официалния екип, с който ще играе през следващия сезон в Първа лига. Той е вдъхновен от историята на „сините“, а утре в 10:00 часа ще бъде в продажба и в официалния магазин на клуба. /БГНЕС