Ръководство, футболисти, треньори, ветерани, служители и фенове на Левски се събраха на „Могилката“ в градинката на 22-ра гимназия в София, където поднесоха венци и цветя по случай 110-годишната на клуба, предаде репортер на БГНЕС.

Първи на сцената излезе председателят на Сдружение „Сини сърца“ Илия Христов, а след това имаше тържествен водосвет. Емоционална реч произнесе и режисьорът Олег Ковачев, клубната легенда Емил Спасов сподели следното: „110 години един клуб съществува, най-големият, най-хубавият, най-почитаният“. Тържеството на „Могилката“ бе подготвено от доброволци от 05:30 часа тази сутрин. На събитието присъстваха още бившият собственик на „сините“ Томас Лафчис, Воин Войнов, както и последният треньор, ставал шампион с клуба – Емил Велев. На „Могилката“ не присъства обаче мажоритарният собственик Наско Сираков, който не е в столицата.

По време на официалната част имаше и церемония по освещаване и получаване на клубно знаме, което Сдружение „Сини сърца“ дари на Левски. От едната страна на знамето са изписани имената на легендарни личности, свързани със „сините“, а от другата думите „Бог да помага в делата ви“ – думи на лидера на ВМРО Тодор Александров от писмо до ръководството на Левски. Първите три пирона бяха забити от Емил Спасов, изпълнителния директор на клуба Даниел Боримиров и малък привърженик на столичани. Знамена бяха подготвени за всички деца.

Празненствата ще продължат на стадион „Георги Аспарухов“, където клубът е подготвил още изненади за всички левскари. Те ще завършат с 5-часов концерт на „Герена“, в който феновете ще имат и възможността още веднъж да видят трейлъра на филма за клубната легенда Георги Аспарухов-Гунди, който излиза по кината на 18 октомври.