О свен Николай Костов минало за Левски вече е и един от играчите, които бяха привлечени по негово настояване. Става въпрос за недоразумението Хоакин Фернандес, пише днес „Мач Телеграф“.

„Сините“ са си стиснали ръцете си с него и агента му. „Разтрогнахме и вече нямаме нищо общо с него“, отсякоха от „Герена“. Уругваецът бе изненадата в зимната селекция на родния гранд. Костов бе категоричен, че вижда в негово лице заместник на Хосе Кордоба.

Чоки, както го кръстиха на „сините“, шокира обаче още на първата си тренировка. Съотборниците му започнаха да се чудят дали въобще е играл футбол преди да дойде у нас. Иначе по време на преговорите Фернандес е признал, че дълго време се е подвизавал в друг спорт – баскетбол. Той влизаше предимно като резерва, а първата му среща като титуляр бе и негов бенефис.

Става въпрос за гостуването на Черно море, загубено с 1:3. Там той се прочу с асистенция за третото попадение на „моряците“, което сложи край на опитите на гостите от София да вземат нещо повече от този мач. И бе ясно, че повече няма бъдеще за него на „Герена“.

Преди срещата с Лудогорец пък се заговори, че интерес към него има от Берое. „Не ни интересува къде ще ходи. Свободен е да прави каквото иска“, допълниха от „Герена“.

Новият треньор пък ще има тежката дума за останалите играчи на Левски.

Снимка: БГНЕС