В Левски са все по-близо до целта, която си постави Станислав Генчев – да има възможно най-скоро играчите, които смята, че са нужни, за да се подсили Левски. Треньорът си постави 5 цели, но те може да станат повече, ако изпадне нещо на пазара, което си заслужава.

Един от набелязаните играчи е ясен – Алекс Колев, който трябва да подсили атаката. Освен него обаче, „сините“ ще вземат задължително още един таран, защото се очаква да се разделят с Рикардиньо. Смята се, че на „Герена“ вече са си осигурили десен бек, пише „Мач Телеграф“. Става въпрос за португалец, който дори ще бъде представен на първата тренировка. Тя е нарочена за сряда от 18,00 часа. Засега не е ясно дали на нея ще се появи и вратар. Макар че се твърди, че на „Герена“ са успели да решат и този въпрос с опитен чужденец. Най-важното условие е било той да бъде доста висок.

Твърди се, че има и набелязан заместник на Кордоба от Бразилия. Там нещата обаче са доста сложни, защото покрай трансферите, които направиха на „Герена“, цените са започнали да скачат. Особено в момента, когато отборите не бързат да продават и държат ниво заради предстоящите големи първенства – Евро 2024 и Копа Америка.

Иначе на „Герена“ търсят и халф, който да е с габаритите на Андриан Краев, след като стана ясно, че той няма да получи възможността да се разкае и да получи нов договор.

За капак Левски трябваше изцяло да промени стратегията за селекцията си, след като първоначалните цели бяха задраскани. Причината затова е, че те са били гледани от Николай Костов и щаба му. А Станислав Генчев има други виждания за бъдещето на тима и играчите, които му трябват.

На „Герена“ обаче са успели бързо да се насочат към футболисти, които са хванали окото на Генчев и компания. Освен това са готови и да играят при условията, които им се предлагат.

На този фон продължават да се водят и преговори за други клубове за контроли. Ситуацията и там не е лесна, защото „сините“ настояват мачовете да са в Правец, където са на подготовка, а другите да са на „Герена“.

Снимка: БГНЕС